Mindful Eating: Υγιεινές μπάρες βρώμης

Online σεμινάρια διαλογισμού ενσυνειδητότητα mindfulness επίγνωση στα Ελληνικά με τη Μυρτώ Λεγάκη. Μείωση στρες, αντιμετώπιση στρες, υγεία, άγχος πως να το αντιμετωπίσω. Αναπνοή, διαλογισμός ενσυνειδητότητα, διαχείριση άγχους, μείωση άγχους, μείωση …

Μας το ζητήσατε και το ετοιμάσαμε! Μια εύκολη συνταγή για μπάρες βρώμης χωρίς ζάχαρη και ψήσιμο, ιδανικές για πρωινό, για μεγάλους και μικρούς.

Συστατικά

  • 2.5 φλυτζάνια νιφάδες βρώμης

  • 1/2 φλυτζάνι (80 γρ.) αμύγδαλα χοντροκομμένα

  • 1/2 φλυτζανιού (113 γρ.) μέλι

  • 1/4 φλυτζανιού λάδι καρύδας λιωμένο

  • 1/2 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας (ή λίγη σκόνη βανίλιας)

  • 1/4 κ.γ. αλάτι

  • 1/2 φλυτζάνι (60 γρ.) αποξηραμένα κράνμπερυ ή σταφίδες

  • Λίγες σταγόνες σοκολάτα κουβερτούρα (προαιρετικό)

Μέθοδος

Αρχικά λιώνουμε το λάδι καρύδας (εάν έχει στερεοποιηθεί) σε μπαιν μαρί. Προσθέτουμε το μέλι μέχρι να λιώσει και αραιώνουμε με λίγο νερό το μείγμα. Προσθέτουμε τη βανίλια και το αλάτι.

Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε τη βρώμη, τα αμύγδαλα, τα κράνμπερυ και τις σταγόνες σοκολάτας, ανακατεύοντας καλά.

Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα με το λάδι και μέλι πάνω στη βρώμη με τους ξηρούς καρπούς, ανακατεύοντας καλά όσο το μείγμα είναι ακόμη ζεστό και υγρό. Εάν δούμε ότι το υγρό δεν είναι αρκετό για να καλύψει και να βρέξει όλη τη βρώμη, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμη λάδι καρύδας με μέλι.

Τοποθετούμε χαρτί ψησίματος σε ένα χαμηλό σκεύος και ρίχνουμε όλο το μείγμα πιέζοντας πολύ καλά με βρεγμένα δάχτυλα ή μια σπάτουλα για αρκετή ώρα, ώστε το μείγμα να γίνει όσο πιο σταθερό γίνεται. Το ύψος κάθε μπάρας θα είναι περίπου 2 εκατοστά. Εάν θέλουμε προσθέτουμε λίγες ακόμη σταγόνες κουβερτούρας στο πάνω μέρος, και πιέζουμε με τη σπάτουλα για να σταθεροποιηθούν μέσα στο μείγμα.

Καλύπτουμε το σκεύος και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου δύο ώρες. Έπειτα κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. Εάν θέλουμε σερβίρουμε με κάποιο βούτυρο ξηρών καρπών (αμυγδάλου, κάσιους κλπ.) για ακόμη περισσότερη ενέργεια.


One Breath Mindfulness Center Blog, άρθρα, ενσυνειδητότητα, διαλογισμός, υγεία, ψυχική υγεία, mindfulness, Μυρτώ Λεγάκη
 
Previous
Previous

Διαφραγματική αναπνοή για διαχείριση άγχους

Next
Next

Mindfulness: Φροντίζοντας το παρόν